Van den Dijssel isolatie

Spoumuurisolatie met Knauf Supafil

Bel ons0031 40 2539110

Knauf Supafil
 
Knauf supafil

Spouwmuurisolatie met Knauf Supafil vanaf € 12,50 per m²!

Isoleren is aantrekkelijk. Het verhoogt het woonconfort. De steeds maar stijgende energieprijzen en de groeiende bewustwording voor het milieu werken daar natuurlijk tevens aan mee. Het was daarom nog nooit zo aantrekkelijk  om uw huis te isoleren. Dat kan nu al vanaf €12,50 per m² met Knauf Supafil

Knauf Supafil spouwmuurisolatie

Een groot aantal woningen in Nederland en België zijn niet of onvoldoende geïsoleerd. 

Spouwmuurisolatie met Knauf Supafil is een relatief kleine investering en levert een hoge energie- en kostenbesparing op. Spouwmuurisolatie geeft een hoger rendement dan een spaarrekening of beleggen op de beurs en het spaart het milieu. (bron: Milieu Centraal)

Goed isoleren van uw spouwmuur betekent een optimaal wooncomfort. Het isoleren van uw huis met inblaaswol is zeer eenvoudig en veelal binnen één dag geregeld, zonder dat het uiterlijk van de woning verandert. Na de isolatie zal uw woning een hoger energielabel krijgen,  waardoor de waarde van uw woning stijgt. Check hier uw huidige energie label

Hoe werkt Knauf Supafil

 1.  Allereerst zal er onderzocht worden of uw spouwmuur geschikt is voor inblaaswol. Beschadigde gevels zullen eerst hersteld moeten worden.
 2. Aan de hand van de voegdikte zal de juiste spuitmond worden gekozen en worden er op de kruispunten van de voegen gaten geboord.
 3. Via de geboorde gaten wordt de Knauf Supafil in de spouw geblazen, van beneden naar boven.
 4. Tot slot worden de gaten in de voegen met autentiek cement gedicht. Het aanzicht van de geval zal daarmee niet veranderen.

 

Wat is de besparing met Knauf Supafil

In Nederland is 70% van de woningen niet of onvoldoende geisoleerd. Oudere woningen, die gebouwd zijn tussen 1930 en 1975, hebben over het algemeen ongeïsoleerde spouwmuren. Door uw spouwmuur te laten isoleren met Supafil, kan tot maar liefst 26% bespaard worden op de energiefactuur! Uw investering wordt daarmee binnen 2 tot 4 jaar terug verdiend. 

Naast een verbeterde isolatie op gebied van warmte en koude zal uw huis ook op het gebied van geluid beter geïsoleerd zijn. Warm in de winter en koel in de zomer. Geluiden worden zowel van buiten naar binnen als van binnen naar buiten beter geïsoleerd.

Eigenschappen Waarde Norm
Gedeclareerde lambda Waarde 0,034 W/mk bij 30 kg/m³ EN 12667
Euro brandklasse A1 EN 13501-1
Corrosieve invloed op spouwankers geslaagd STS 71-1
Wateropzuiging geen water opzuiging BRL 2110
Wateropname < 1kg/m² EN 14064-1
Drijfproef > 24 h BRL 2110
Doorzakkingsklasse S1 EN 14064-1
Dampdoorlaatbaarheid <= 1  
CE MW 14064-1 S1-WS-MU1  

 

Subsidies en premies

De nationale en regionale overheden bieden diverse aantrekkelijke subsidies, leningen en andere regelingen voor woningeigenaren, woningcorporaties en particuliere verhuurders. Meer hierover vindt u op onze subsidiepagina

Garantie

Knauf Supafil bestaat voor 70% uit gerecycled glas. Het product wordt vrijwel zonder verspilling verwerkt.
De Lambda waarde van Supafil is maar liefst 0,034 W/m.K. De isolatie blijft op niveau en zal niet gaan zakken. Na tientallen jaren is de prestatie van Supafil gelijk aan een recent geïsoleerde woning.

Daarnaast is Knauf Supafil waterafstotend. Bij regen wordt de buitenmuur nat maar door de isolatielaag zal dat niet doordringen naar binnen. De muur blijft ademen waardoor waterdamp van binnen naar buiten kan. Ook biedt het geen voedingbodem voor schimmels en bacteriën.

Supafil is door IKOB BKB, ATG en Indoor Air Comfort gecertificeerd.

 

Productinformatie Knauf Supafil

Voor het milieu

 • Duurzaam, 80% gerecycled glas
 • Geen chemicalien toegevoegd
 • Vermiderde CO2 uitstoot

Voor de klant

 • Constantie isolatiewaarde
 • Optimale verdeln in de spouwmuur 
 • Zakt niet in naar verloop van tijd
 • Metselwerk en woning blijven in takt
 • Hoge energie en daarmee kosten besparing

 

 

 

Toepassing

Renovatie en na-isolatie van de spouwmuur vindt plaats door de isolatie in de variabele ruimte (spouw) tussen het binnenspouwblad (draagmuur) en buitenspouwblad in te blazen.
Bij de renovatie en na-isolatie van een buitengevel wordt een isolatielaag middels verlijming en/of mechanische bevestiging aangebracht op een buitenmuur.

Brochure downloaden?

Download hier de brochure van Knauf Supafil of deze brochure.

Bronnen:

website Knauf Supafil belgië

website Knauf Insulation

 Nog niet voldoende info? In dit bericht leest u nog meer over Knauf Supafil

Vraag hier een offerte aan

Adviesaanvraag voor:

 
 
 
 
 
 

Vragen / Opmerkingen